Waarom de facebookpixel van levensbelang is - Reclamebureau Droom van het Platteland

Webdesign, Reclame, Drukwerk 
en beter vindbaar in Google (SEO)

T: 0591-226497 | E: info@dvhp.nl

  maandag 26 maart 2018 09:16

  Waarom de facebookpixel van levensbelang is

  Geschreven door
  Beoordeel dit item
  (0 stemmen)

  Heb jij hem al op je website staan? De facebookpixel? Nee? Dan raad ik je aan om dat vandaag nog te regelen. De facebookpixel biedt je namelijk heel veel mogelijkheden. Zo kan je bezoekers opnieuw benaderen die al eens op je website zijn geweest. Deze bezoekers kennen je al. En dat werkt beter dan adverteren voor bezoekers die je nog niet kennen.

  1. Retargetting

  Retargetting is de meest populaire methode waarvoor de facebookpixel wordt gebruikt. De facebookpixel houdt bij welke mensen jouw website bezoeken. En welke pagina’s. Je kan dus hele specifieke facebookadvertenties maken voor mensen die op je website zijn geweest en ze bijvoorbeeld een aanbieding doen of er voor zorgen dat je bij die mensen via een advertentie weer onder de aandacht komt. Dit heet retargetting (=opnieuw benaderen). Je kan ook een specifieke advertentie maken voor iemand die een bepaalde pagina heeft bezocht. Wehkamp doet dit bijvoorbeeld heel goed. Heb je naar een barbeque gekeken op wehkamp.  Dan zie je later wanneer je op facebook bent diezelfde barbeque in je facebook tijdlijn weer verschijnen. Dit is vele malen goedkoper dan adverteren aan een doelgroep die jouw bedrijf nog niet kent. Via retargetting kennen ze jou al, ze zijn immers al op je website geweest. Zie jij al mogelijkheden voor jouw bedrijf?

  2. Registraties en inschrijvingen bijhouden

  Bied je een gratis download aan op je website? Of organiseer je een evenement en wil je daarvoor adverteren? Dat kan heel gericht door een advertentie op te zetten met de doelstelling 'Conversies'. Een conversie is dat iemand iets doet op jouw website. Namelijk een contact formulier invullen of een bestelling plaatsen. Je kan een advertentie maken waarmee je jouw e-book of evenement onder de aandacht brengt. Vervolgens kan je ook nog de mensen UITSLUITEN die je e-book al hebben gedownload of zich al hebben opgegeven voor je evenement.

  Voordelen

  a. Aantal facebookgebruikers blijft stijgen dus jouw doelgroep bevindt zich hier
  b. Elke leeftijdscategorie zit op facebook, dus ook de leeftijdscategorie van jouw doelgroep!
  c. Je kan advertenties maken gericht op mobiel of tablet. Of pc. Of beide. Dit geeft me meer inzicht.
  d. Facebook doet het werk voor jou en geeft je inzicht in de belangrijkste pagina's van jouw website

  Voorwaarde

  Je kan alleen een facebookpixel aanmaken als je een facebook bedrijfspagina hebt. Heb je nog geen pagina? Dan eerst deze even aanmaken via deze link: https://www.facebook.com/pages/create/ 

  Hoe installeer je de facebookpixel?

  Klik hiervoor op mijn video hieronder. In deze video leer je hoe je en facebookpixel aanmaakt en hoe je die in je website kan integreren. 

  youtube facebookpixel

  Wil je de facebookpixel door mij op je website laten installeren?

  Kies dan zodra je de facebookpixel hebt aangemaakt en deze wil implementeren, voor stap 3: Instructies e-mailen naar een ontwikkelaar. Zie minuut 3.10 in de video. Vul dan een ontvanger toe door in het 'Aan' veld mijn e-mailadres te typen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ik ontvang dan de e-mail met de facebookpixelcode. Het enige wat ik dan nog van je nodig heb zijn de FTP-gegevens. Deze gegevens heb je gekregen van jouw hostingpartij toen je daar je domeinnaam en hostingpakket hebt aangevraagd. Deze FTP gegevens mag je naar mij e-mailen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ik vraag  25 euro ex BTW voor het installeren van de facebookpixel op jouw website.

  Wil je een stap verder en leren hoe je een facebook advertentie moet opzetten d.m.v. retargeting? Volg dan mijn gratis training: >> Bezoekers veranderen in klanten

  ​Meer tips & trics?

  Abonneer je dan op mijn YouTube kanaal. Als je dan ook even op de bel klikt dan krijg je steeds een nieuwe melding wanneer er een nieuwe video online staat.

  Youtube Abonneren

  Gelezen: 1852 keer Laatst aangepast op woensdag 16 oktober 2019 08:33
  Yvonne Wieringa

  Ik ben online marketing communicatiespecialist en zit al jaren in het marketingvak waar ik met veel passie in werk. In 2010 heb ik mijn bedrijf 'Reclamebureau Droom van het Platteland' opgericht. Mag ik jou helpen om jouw droom te laten uitkomen en jouw business succesvol te maken door middel van online marketing? Volg me op >>Facebook en/of abonneer je op mijn >>YouTube kanaal. 

  Media

  Laat een reactie achter

  Zorg ervoor dat alle vereiste gegevens ingevuld zijn, aangeduid met een asterisk (*). HTML code is niet toegestaan.

  Volg mij op Facebook

  Contact

  Reclamebureau
  Droom van het Platteland

  Stuifzandlaan 6
  7764 ATZandpol, Drenthe

  E-mail: info@dvhp.nl
  Tel: 0591-226497
  BTW-nr: NL001396255B31
  KvK-nr: 50104004

  © 2019 Droom van het Platteland. Alle rechten voorbehouden.

  Please publish modules in offcanvas position.