Deze pagina afdrukken
maandag 26 februari 2018 10:33

Een nieuwe website: Zelf doen of uitbesteden?

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

In de afgelopen 10 jaar dat ik voor mezelf werk heb ik nogal wat meegemaakt. Wat mij vooral opvalt is dat sommige ondernemers informeren naar het laten maken van een nieuwe website maar er daarna soms toch voor kiezen om het zelf te doen. Of te laten doen door een familielid, een handige neef of nicht. Of ze kennen een mannetje die wel handig is met computers. En dat begrijp ik wel. Een nieuwe website is toch een investering. Wat echter bijzonder is, is dat dezelfde ondernemers, meestal na een jaar of twee, toch weer contact met mij zoeken. Het zelf maken van de website is dan toch niet zo goed bevallen.

Zelf een website maken kan natuurlijk prima. Er zijn veel gratis programma’s die je daarmee kunnen helpen. Zo heb je in een paar klikken al een leuke website staan en met templates kom je al een eind. Maar waar gaat het vaak mis?

Welk CMS kies je?

Deze gratis programma’s zetten vooral in op vormgeving. Als het er maar leuk uit ziet. De techniek laat echter vaak te wensen over. Wix is hier een voorbeeld van. Als nog geen keuze hebt gemaakt voor een CMS: Kies dan vooral niet voor Wix. Dat raad ik echt af. Deze websites zijn erg slecht te vinden in Google. Kies dan liever voor Wordpress of Joomla. Wix ziet er leuk uit, maar zit technisch niet goed in elkaar. En zo zijn er veel meer programma's. Daar merk je niks van..... totdat je website klaar is en je merkt dat je website niet zoveel voor je doet. 

HolidayPay600Daarnaast: Zelf doen kost heel veel tijd. Voor je het weet ben je een paar weken bezig om iets neer te zetten. Daarbij ontbreekt het vaak aan kennis. Kennis om een website er echt professioneel en aantrekkelijk uit te laten zien en de kennis om deze website goed vindbaar te maken in Google. Want ook al kunnen veel mensen zelf wel een website in elkaar zetten... de technische kant van een website is best wel specialistisch.

Website techniek

Ik krijg dan ook regelmatig mensen bij mij die zeggen: "Ik heb een leuke website maar eigenlijk vind ik de vormgeving toch niet zo mooi. Ik kan het net niet helemaal krijgen zoals ik het graag hebben wil". Of, "Ik heb een website maar ik doe er niks mee" Of, "Ik heb een website maar ik word slecht gevonden in Google." En als we verder gaan kijken, dan blijkt meestal dat niet alle pagina’s in Google staan, dat de metabeschrijvingen niet goed zijn ingevuld en url's niet zoekmachinevriendelijk zijn ingesteld, etc. Als je nu denkt: "Wat is een metabeschrijving in vredesnaam?" Dan heb ik mijn punt gemaakt ;-).

Een website is het visitekaartje en eerste kennismaking van je bedrijf. Je wilt hier tijd en aandacht aanbesteden. Heb jij een website met een contactformulier? Wordt dit contactformulier niet of nauwelijks ingevuld? Dan kan het zijn dat er in de techniek iets niet goed gaat op jouw website.

Dus, als ik je een tip mag geven wanneer je zelf een website wilt maken: Verdiep je in de techniek van de website, weet waar een goede website aan moet voldoen en verdiep je in >> zoekmachineoptimalisatie (SEO).

Online marketing

Achteroverleunen als je website klaar is, is er niet bij! Nadat je website klaar is ga je starten met online marketing van je website bezoekers klanten te maken. In dit blog kun je lezen waar je rekening mee moet houden, wanneer je website klaar is.
Lees hier: >> 5 musthaves voor wanneer je met online marketing wilt starten

Zie je het je het niet zitten om zelf een website te maken en om je in de onderdelen te verdiepen om je website een succes te maken? Dan kan je het beter uitbesteden en een website laten maken.. Heb jij weer tijd om te doen waar jij goed in bent: Ondernemen.

Als je toch je website wilt laten maken, dan verwijs ik je naar deze pagina: >> Website laten maken

Meer tips & trics?

Wil je meer tips en trics? Abonneer je dan op mijn >> YouTube kanaal. Klik dan ook even op de bel zodat je telkens een berichtje krijgt wanneer er een nieuwe video online staat. Op dit kanaal plaats ik regelmatig nieuwe filmpjes met tips voor jou als ondernemer. Tips m.b.t. marketing, communicatie en webdesign. 

Youtube Abonneren

Gelezen: 2460 keer Laatst aangepast op woensdag 16 oktober 2019 08:18
Yvonne Wieringa

Ik ben online marketing communicatiespecialist en zit al jaren in het marketingvak waar ik met veel passie in werk. In 2010 heb ik mijn bedrijf 'Reclamebureau Droom van het Platteland' opgericht. Mag ik jou helpen om jouw droom te laten uitkomen en jouw business succesvol te maken door middel van online marketing? Volg me op >>Facebook en/of abonneer je op mijn >>YouTube kanaal. 

Nieuwste van Yvonne Wieringa