5 Musthaves als je met online marketing wilt starten - Reclamebureau Droom van het Platteland

Webdesign, Reclame, Drukwerk 
en beter vindbaar in Google (SEO)

T: 0591-226497 | E: info@dvhp.nl

  donderdag 22 februari 2018 12:34

  5 Musthaves als je met online marketing wilt starten

  Geschreven door
  Beoordeel dit item
  (0 stemmen)

  Je bent ondernemer en je hoort steeds vaker over de mogelijkheden van online marketing. Je hoort succesverhalen over facebookadvertenties. En je krijgt wel eens nieuwsbrieven waarvan je denkt, potdikke, zij doen dat slim! Mij is dat voor het eerst opgevallen bij Zalando en later Wehkamp. Die bedrijven zijn een kei in hun e-mailmarketing. Op het internet vind je informatie te kust en te keur. Maar waar moet je nu beginnen? Ik geef je een lijst met punten die onmisbaar zijn voor een succesvolle online marketingstrategie. 

  1. Website

  En als het even kan een responsive website. Je website is het visitekaartje van je bedrijf. Potentiële klanten die je nog niet kent, maken hier voor het eerst kennis met jou. Je wilt natuurlijk wel dat ze dan een goede ervaring hebben. En mobiel zoeken wordt steeds belangrijker. Zorg er dus voor dat je website responsive is. Dat wil zeggen, dat deze meeschaalt naar welk scherm gebruikt wordt. Het is dus geen ‘kleine’ versie van je huidige website. Tegenwoordig zoeken meer en meer mensen via hun mobiel. Een paar cijfers:

  • 39% van internetgebruikers zoekt alleen maar via mobiel
  • 32% van alle internetgebruikers zoekt alleen maar via desktop
  • 28% van alle internetgebruikers zoekt op meer dan 1 apparaat.

  Dit geeft wel aan dat mobiel steeds belangrijker wordt. Sterker nog, Google geeft slechtere plaatsingen wanneer je een website hebt die niet mobielvriendelijk is. Naar verwachting worden websites die niet mobielvriendelijk zijn helemaal niet meer weergegeven in zoekresulaten. Als je toch bezig bent, zorg er ook gelijk even voor dat je een SSL certificaat op je website installeert. Er staat dan httpS:// voor je domeinnaam. Dan worden alle gegevens beveiligd verzonden. Noodzakelijk voor de AVG wet en als je dit hebt kom je ook weer hoger in Google. Een musthave!

  Ook belangrijk is dat je website met CMS hebt (Content Management System). Met dit CMS kan je namelijk zelf je website eenvoudig bijwerken. En het is belangrijk om je website up to date te houden en regelmatig aan te vullen met nieuwe content. Voorbeelden van open source software (gratis) die hiervoor geschikt zijn: Wordpress en Joomla. Zo'n website wil ik graag voor je maken.

  2. Google Search Console & Google Analytics

  webmaster toolsWat je gelijk moet doen als je een website hebt is je aanmelden voor Google Search Console (voorheen heette dit Webmaster Tools). Via Google Analytics is het al heel lang niet meer mogelijk om te achterhalen via welke zoekopdrachten bezoekers op je website terechtkomen. Via Google Search Console is dat wel mogelijk. Ook kan je hier checken of je website wel mobiel vriendelijk is. Daarnaast kan je onderzoeken of alle pagina’s van je website wel geindexeerd zijn, dat wil zeggen in Google staan. Is dat niet het geval dan kun je via een online tool je sitemap laten genereren. Nieuwe pagina’s kun je eenvoudig aanmelden via Search Console zodat ze sneller in Google verschijnen. En je kan ook pagina’s verwijderen. Bijvoorbeeld oude pagina’s die je zelf al hebt verwijderd van je website, maar nog wel in de zoekresultaten staan. Het enige wat je even moet doen als je je hebt aangemeld is: Verifieëren dat jij de eigenaar bent van je website. Daarvoor moet je of de code van je website bewerken of een bestandje op je ftp server plaatsen. Dat kan je zelf doen via een FTP programma, maar ik kan het ook voor je doen.

  Als je dat hebt gedaan, maak daarna een account aan bij Google Analytics. Vervolgens koppel je jouw Google Analytics aan je Search Console. Google Analytics is een super uitgebreid statistieken programma die veel informatie geeft over je bezoekers. Je kan zien via welke andere websites (verwijzingen) bezoekers op je site komen, maar ook waar ze vandaan komen en welke pagina's van je website ze hebben bezocht. En nog heeeel veeel meer.

  3. Google bedrijfspagina

  googlebusinessLokaal zoeken wordt steeds belangrijker. Je kan namelijk via mobiel je locatiegegevens delen met Google. Het is belangrijk dat je een Google bedrijfspagina hebt. Deze kan je gratis aanmaken. Je moet je vestigingsadres opgeven en je krijgt daarna een briefkaart toegestuurd met een code. Zodra je die code hebt geactiveerd is je bedrijfspagina actief.

   

   

  4. E-mailmarketing software

  mailchimpMet MailChimp kan je digitale nieuwsbrieven versturen en je klanten gericht aanbiedingen doen. Wel moet je rekening houden met de AVG wet (privacywet) die vanaf 25 mei 2018 van kracht is. Via een e-mailmarketingprogramma kun je e-mailadressen verzamelen. Mensen die je website bezoeken laten hun gegevens achter via een contactformulier op je webiste. Als je hier een e-mailmarketingprogramma aan hebt gekoppeld worden ze daar opgeslagen. Vervolgens kan je ze e-mailen. Dit kan je zelfs allemaal automatisch instellen via e-mailmarketing automation. Dit scheelt je zeeën van tijd! Ik ben zelf gestart met het programma MailChimp. Dit programma is gratis, maar dan heb je wel reclame van mailchimp erin staan. Maar om mee te beginnen en te wennen aan e-mailmarketing is het ideaal. Met mailchimp heb je veel mogelijkheden. Je kan een nieuwsbrief maken met een mooie layout met heel veel gratis voorbeeldtemplates. Daarnaast kan je met Mailchimp ook aan emailmarketingautomation doen. Wil je het professioneler aanpakken dan kan je denken aan Copernica.

  Een uitbreiding kan zijn dat je bijvoorbeeld e-mailmarketingsoftware hebt met een betaalmodule. Als je dan geen echte webshop hebt, maar je wil wel een aantal producten of trainingen online verkopen dan is dit perfect. Met deze uitbreiding kan je automatisch facturen sturen (hoef je niet meer handmatig te doen en scheelt dus werk!). Een ideaal programma hiervoor is: Autorespond.

  5. Facebookbedrijfspagina + Facebookadvertising

  facebookpixelWil je echt aan online marketing doen dan is facebook eigenlijk onmisbaar. Vooral het facebookadverteren werkt heel goed en je hebt daar een bedrijfspagina voor nodig. En dan bedoel ik niet een facebook bedrijfspagina aanmaken en daar vervolgens niks op zetten. Dan kan je beter geen pagina hebben! Ik geef binnenkort een gratis instructie hoe je zelf een bedrijfspagina kan aanmaken en hoe je het meeste uit deze pagina haalt. Het facebook adverteren is hot hot hot. Het werkt geweldig om hiermee meer bezoekers naar je website te halen of meer volgers op je pagina te krijgen. Vooral de mogelijkheden van remarketing zijn prachtig. Dit houdt in dat wanneer iemand jouw website heeft bezocht maar daar nog niks heeft gedaan (aankoop doen of contactformulier invullen bijvoorbeeld) je deze persoon een passende facebookadvertentie in zijn of haar eigen tijdlijn kan laten zien. Je moet dan wel even de facebookpixel instellen en implementeren op je website. Als je hier hulp bij nodig hebt hoor ik graag van je.

  Dit zijn naar mijn idee de 5 musthaves die je moet hebben wanneer je wilt gaan starten met online marketing. Hiermee leg je de basis voor je bedrijf. Er zijn natuurlijk eindeloze programma’s waarmee je kan aanvullen en uitbreiden. Ideeën genoeg! Heb je nog aanvullingen of opmerkingen? Laat ze hieronder achter. 

  Ik heb nog een leuke GRATIS verrassing voor je!

  boek 10 tips meer websitebezoekers 1Omdat je in online marketing geïnteresseerd bent heb ik nog een leuke gratis verrassing voor je. Perfect als je beginnende ondernemer bent óf ondernemer die nieuw is in de wereld van online marketing. Ik wil je een gratis e-book aanbieden + een gratis online training van 7 lessen waarmee jij wegwijs wordt in online marketing. Nieuwsgierig en meer weten wat je allemaal gaat leren? Ga dan naar deze pagina..... GO GO GO!

  Meer tips & trics?

  Wil je meer tips en trics? Abonneer je dan op mijn >> YouTube kanaal. Klik dan ook even op de bel zodat je telkens een berichtje krijgt wanneer er een nieuwe video online staat. Op dit kanaal plaats ik regelmatig nieuwe filmpjes met tips voor jou als ondernemer. Tips m.b.t. marketing, communicatie en webdesign. 

  Youtube Abonneren

  Gelezen: 2317 keer Laatst aangepast op woensdag 16 oktober 2019 12:48
  Yvonne Wieringa

  Ik ben online marketing communicatiespecialist en zit al jaren in het marketingvak waar ik met veel passie in werk. In 2010 heb ik mijn bedrijf 'Reclamebureau Droom van het Platteland' opgericht. Mag ik jou helpen om jouw droom te laten uitkomen en jouw business succesvol te maken door middel van online marketing? Volg me op >>Facebook en/of abonneer je op mijn >>YouTube kanaal. 

  Meer in deze categorie: Website: Zelf doen of uitbesteden? »

  Laat een reactie achter

  Zorg ervoor dat alle vereiste gegevens ingevuld zijn, aangeduid met een asterisk (*). HTML code is niet toegestaan.

  Volg mij op Facebook

  Contact

  Reclamebureau
  Droom van het Platteland

  Stuifzandlaan 6
  7764 ATZandpol, Drenthe

  E-mail: info@dvhp.nl
  Tel: 0591-226497
  BTW-nr: NL001396255B31
  KvK-nr: 50104004

  © 2019 Droom van het Platteland. Alle rechten voorbehouden.