SEO - Reclamebureau Droom van het Platteland

SEO

SEO Tekstschrijven - Hoger in Google met zoekmachineoptimalisatie (SEO)

Heeft u al een website maar blijven de bezoekers weg? Of zoekt u op bepaalde zoektermen en komt uw website dan niet naar boven? Dan is uw website waarschijnlijk niet geoptimaliseerd voor zoekmachines. Er zijn drie manieren om meer bezoekers naar uw website te krijgen:

1. Adverteren op internet (bijvoorbeeld via Google Adwords). Dit wordt ook wel SEA genoemd, Search Engine Advertising. Dit is geschikt voor een korte termijn strategie.
2. Uw website zoekmachinevriendelijk maken, dit wordt ook wel SEO genoemd: Search Engine Optimization. Dit is geschikt voor een lange termijn strategie
3. Social media. Door blogs te schrijven en die te delen via social media is het ook mogelijk om meer bezoekers te krijgen. Wat u schrijft moet dan wel relevant zijn voor de doelgroep.

hoger-in-google-met-seoSEO staat voor: Search Enginge Optimization

SEO-tekstschrijven is een vak apart. Hiervoor is kennis van de werking van zoekmachines maar ook werking van een website noodzakelijk. Daarnaast heldere en duidelijke teksten schrijven belangrijk die door iedereen makkelijk te begrijpen zijn. Het voordeel van een goede SEO-tekst is dat tegen relatief weinig kosten kan uw website zo worden ingericht dat u op bepaalde zoektermen hoger in Google terecht komt. Daarbij is het scoren op specifiekere zoektermen (bv. 'vakantie kreta') gemakkelijker dan op algemenere zoektermen (vb. 'vakantie'). Er zijn twee dingen belangrijk wanneer het gaat om uw website geschikt te maken voor zoekmachines:

1. Techniek van uw website

Hierbij controleren we uw website op bijvoorbeeld:
a. Zoekmachinevriendelijke url's: www.dvhp.nl/webdesign.nl in plaats van www.dvhp.nl/?php.inasdfkjien6745.html.
b. Dubbele inhoud: Daar houden zoekmachines niet van.
c. Google indexatie: Zijn al uw webpagina's wel geindexeerd door Google?
d. Zoekwoorden onderzoek: Worden de juiste zoekwoorden (keywords) gebruikt op de juiste plekken in de html code?
e. Alt-teksten: Zijn de afbeeldingen op uw website voorzien van de juiste beschrijvingen (alt-teksten)?

2. Content is king (Inhoud is koning)

Zoekmachines zorgen ervoor dat een zoeker zo snel mogelijk vindt wat diegene zoekt. De zoekterm: 'Slot Gazelle' kan meerdere betekenissen hebben: Gazelle kan een rendier zijn maar ook een fiets. Een slot kan een fietsslot zijn maar ook een kasteel. Door de woorden gezamenlijk te gebruiken weet de zoekmachine dat het over een fiets gaat. Bij het schrijven van een goede SEO-tekst is het daarom belangrijk om rekening te houden met wat uw doelgroep naar op zoek is en niet overal zoekwoorden in te stoppen waardoor de tekst nergens meer op slaat. Daarnaast is het belangrijk om gebruiksvriendelijke teksten voor de bezoekers te schrijven. Te vaak gebeurt het nog dat een product in vakjargon wordt uitgelegd of dat de navigatiestructuur van een website niet helder is. Dus wij schrijven heldere teksten voor mensen die ook door zoekmachines worden begrepen.

Langdurig resultaat met goed geschreven seo-teksten

Het duurt even voordat de geschreven SEO-teksten daadwerkelijk effect hebben. SEO is met name geschikt voor een lange termijn strategie. Het kan even duren om een nieuwe website door Google te laten indexeren. Daarnaast moet er tijdens het optimaliseren natuurlijk worden bijgestuurd. Door de resultaten te meten in Google Analytics kunnen we dat doen. Maar wanneer uw website één keer goed geoptimaliseerd is plukt u daar zeker de vruchten van.

Wilt u uw website hoger in Google?

Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend advies.

Button-offerteaanvragen                 Button-afspraakmaken             Button-beldirect

Door:Yvonne Wieringa

 

Droom van het Platteland

Stuifzandlaan 6
7764 AT Zandpol, Drenthe

E-mail: info@dvhp.nl
Tel: 0591-226497

BTW-nr: NL001396255B31
KvK-nr: 50104004

Links

>> Vacatures
>> Algemene Voorwaarden
>> Privacy Verklaring

Openingstijden

Maandag t/m donderdag: 08.00 – 17.00 uur.
Vrijdag, Zaterdag en zondag: Gesloten.